Veranderingsmanagement - Psychologie van Veranderen

Het is geen vaardigheidstraining en ook zeker geen praatgroep. De leergang Psychologie van Veranderen is een leergang voor diegene die al zoveel vaardigheidstrainingen heeft gevolgd dat je nu wel eens wil weten: 'wat houdt mij nu tegen? En: 'welke overtuigingen helpen mij?'. En dat is de rode draad van deze leergang: Overtuigingen. Waarom? Omdat deze sturend zijn in ons leven.

Wat zeggen andere over de Leergang Psychologie van Veranderen?

'Ik heb inzicht gekregen in mijn eigen overtuigingen en me daardoor nog meer gaan beseffen om niet over anderen te oordelen. Ik ben na gaan denken over mijn eigen wereldbeeld en heb geleerd dat te veranderen grotendeels binnen mijn eigen controle ligt. Daar heb ik namelijk invloed op.' Lees alle ervaringen

Welke voorkennis is benodigd voor Leergang Psychologie van Veranderen?

Voor deze persoonlijke ontwikkelingstraining is geen vooropleiding gewenst. Alleen de bereidheid om uw overtuigingen kritisch te gaan beschouwen. Meer wordt er niet gevraagd tijdens de leergang Psychologie van Veranderen. Wilt u weten of deze leergang wel geschikt is? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Leergang Psychologie van Veranderen Doelgroep

Deze leergang is bestemd voor managers en voor iedereen die inzicht wil krijgen in zijn persoonlijk-en groepsovertuigingen en hier actief aan wil werken. Het programma veranderingsmanagement biedt concrete interventies om (organisatie)doelen te bereiken. Wees gerust; dit is geen bijeenkomst waarbij u leert hoe u over hete kolen moet lopen. Als in uw werk zowel mensen als resultaten centraal staan, kan deze persoonlijke ontwikkelingstraining Psychologie van Veranderen u veel opleveren. U leert belangrijke vaardigheden voor (zelf)sturing waar u direct mee aan de slag kunt. U kunt alles van deze training veranderingsmanagement direct in de praktijk brengen. De dagen kenmerken zich door interactie en veel oefenen met als doel leren van én met elkaar.

Resultaat Leergang Psychologie van Veranderen

Na afloop van de leergang veranderingsmanagement kunt u het geleerde overal toepassen waar het van belang is dat:

  • persoonlijke- en organisatiedoelen moeten worden gerealiseerd;
  • boodschappen duidelijk en overtuigend overkomen;
  • overtuigingen dé hefboom zijn voor verandering;
  • mensen zich ontwikkelen met behulp van eigen overtuigingen;
  • mensen met overtuiging hun kwaliteiten inzetten;
  • resultaten worden geboekt.
     

Wilt u ook dit resultaat bereiken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.