Zelfbeeld bepalend voor je zelfvertrouwenIVPEO zoekt kennis en deelt deze: Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. We schrijven artikelen die zowel de mens als de organisatie beïnvloeden op het gebied van overtuigingen, organisatiekunde en psychologie. We hopen je hiermee van dienst te zijn.

Vandaag: zelfbeeld

Als salesprofessional is het belangrijk wat je zelfbeeld is. Wie zonder overtuiging aan tafel zit, valt snel door de mand vanwege non-verbaal en verbale uitingen: het is het gewoon niet. Een verhaal doen, zonder enige beleving is als kijken en luisteren naar Twan Huys. 

Dus als eerste de vraag: wat is je zelfbeeld? En hoe kijk tegen jezelf en je rol als salesprofessional aan?. Het antwoord is bepalend voor wat je wil bereiken. Het fundament van je denken wordt gevormd op basis van ervaringen en conclusies uit het verleden. Oftewel de overtuigingen die je hebt. Je zelfbeeld bepaalt dus ook je identiteit, gedrag en vaardigheden. Een positief zelfbeeld is nauw verbonden met zelfvertrouwen. Echter onderzoeken tonen aan dat veelal succesvolle mensen laag zelfbeeld hebben maar door hard te werken, ontberingen te doorstaan, juist deze gedachte als motivatie gebruikte om hun doelen te bereiken. Een doel hebben en daar stappen in maken, vooral hele kleine stappen, is bevorderlijk voor je zelfvertrouwen. 

Wie dus hopeloos weer faalt, neemt dan ook te grote stappen. Kleine stappen nemen helpt je om zelfvertrouwen te bewerkstelligen en daarmee ook (langzaam maar zeker) ook een positief zelfbeeld te verkrijgen.

IVPEO zoekt kennis en deelt deze: Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. We schrijven artikelen die zowel de mens als de organisatie beïnvloeden op het gebied van overtuigingen, organisatiekunde en psychologie. We hopen je hiermee van dienst te zijn. Voor vragen en of opmerking, bel/mail ons gerust.