Overschatting en het Danny - Kruger effect en 1 slimme tipIVPEO zoekt kennis en deelt deze: Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. We schrijven artikelen die zowel de mens als de organisatie beïnvloeden op het gebied van overtuigingen, organisatiekunde en psychologie. We hopen je hiermee van dienst te zijn.

Vandaag: Overschatting - Het Danny - Kruger Effect

Het is een gegeven dat ook jij blinde vlekken hebt en maak je geen zorgen, dat is volstrekt normaal. Echter het kan zijn dat deze blinde vlekken op een of andere manier je kunnen hinderen in je verkoopsucces. In de psychologie kennen we deze als het Danny – Kruger effect. We overschatten onze competenties en vaardigheden in bijvoorbeeld het binnenhalen van deals. En als de deals niet vallen weten we heel veel redenen aan te wijzen aan het waarom. Een verhandeling over marktontwikkeling met de belangrijke toevoeging dat door jaren ervaring hij het echt wel weet hoe zit, de complexe werking van biologische processen en omgeving…’ De toehoorders zijn vaak diep onder de indruk van deze ogenschijnlijk heldere uiteenzetting. Wat vaak ontbreekt is de vraag: ‘doe ik wel de juiste dingen om deals binnen te halen? Competente verkoopprofessionals stellen juist deze vraag om de blinde vlek te ontdekken en het de volgende anders te doen.

Wees slim

Praat eens met anderen over je verkoopvak en leer hoe zij deals binnenhalen.  Blijf nieuwsgierig, stel vragen en weet dat er hoop te leren valt over het verkoopvak.

IVPEO

IVPEO zoekt kennis en deelt deze: Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. We schrijven artikelen die zowel de mens als de organisatie beïnvloeden op het gebied van overtuigingen, organisatiekunde en psychologie. We hopen je hiermee van dienst te zijn. Voor vragen en of opmerking, bel/mail ons. We weten veel over verkopen maar ook ook weer niet alles.