Omkeren van belemmerde overtuigingen: 6 stappenIVPEO zoekt kennis en deelt deze: Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. We schrijven artikelen die zowel de mens als de organisatie beïnvloeden op het gebied van overtuigingen, organisatiekunde en psychologie. We hopen je hiermee van dienst te zijn.

Vandaag: 6 stappen om een belemmerende overtuiging aan te pakken.

En dan in een keer komt die gedachten naar boven. Je staat op het punt om een belangrijk gesprek te voeren en dan komt dat stemmetje in je hoofd: ‘Laat toch lopen, waarom al die moeite? Nee, dit kun je niet.’ Het zijn echo’s uit je verleden en je hecht er veel waarde aan. Het stuurt je gedrag en daarmee ook je vaardigheden.

Belangrijk om te weten is dat deze gedachten niet verdwijnen: het maakt je tot wie je nu bent, diep verankerd in je systeem. En geloof het of niet, de gedachten hebben ook veel voordelen. Bijvoorbeeld, je steeds goed voorbereiden op gesprekken en scherp zijn. Ze verdwijnen niet maar je leert ermee om te gaan. Je hebt dus nu een andere manier van denken en kijken. De oefening is ook toepasbaar binnen organisativerandering.

Klik hier om de oefening te downloaden

Bron: Byron Katie en oefening uitgewerkt door IVPE/O

IVPEO

IVPEO zoekt kennis en deelt deze: Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. We schrijven artikelen die zowel de mens als de organisatie beïnvloeden op het gebied van overtuigingen, organisatiekunde en psychologie. Wil je weten hoe je het aanpakt. Plan een belafspraak in.