Mental notingIVPE/O zoekt kennis en deelt deze: Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. We schrijven artikelen die zowel de mens als de organisatie beïnvloeden op het gebied van overtuigingen, organisatiekunde en psychologie. We hopen je hiermee van dienst te zijn.

Vandaag: mental noting

Het is normaal dat je gedurende je dag gedachten en gevoelens ervaart. En het gebeurt regelmatig dat gedachten en gevoelens je afleiden van je, laten we zeggen, een belangrijk voorstel waaraan je werkt. Het is dan ook lastig om je focus te behouden. Wat we moeten doen is simpelweg het volgende en deze techniek wordt Mental Noting genoemd:

1) onderkennen dat je afgeleid bent en,

2) jezelf rustig terugbrengen naar de huidige situatie.

Opvallend aan deze techniek is dat je de conclusie of oordeel achterwege laat maar het simpelweg constateert. Het is echter niet nodig om iedere gedachte of gevoelens op te merken maar het simpelweg opmerken wanneer je in beslag worden genomen door gedachten of gevoelens. Hierdoor creëer je ruimte en leer je wanneer het je overkomt. Kijk ook naar het filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=FjI9v-VYwZY

IVPE/O zoekt kennis en deelt deze: Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. We schrijven artikelen die zowel de mens als de organisatie beïnvloeden op het gebied van overtuigingen, organisatiekunde en psychologie. We hopen je hiermee van dienst te zijn.