Drie stappen hoe je jouw klant volgt om dan vervolgens te leiden

Views:
582
Tags:
Verkoop


IVPEO zoekt kennis en deelt deze: Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. We schrijven artikelen die zowel de mens als de organisatie beïnvloeden op het gebied van overtuigingen, organisatiekunde en psychologie. We hopen je hiermee van dienst te zijn.

Vandaag: het principe van Volgen en Leiden

Sommige salesprofessionals beheersen de kunst van volgen en leiden. Hun geheim: ze nemen de moeite om daadwerkelijk 'contact' maken met hun gesprekspartner en daarvoor volgen zij drie belangrijke stappen:

1) Werk met een principe
Voor aanvang hanteren ze een vooronderstelling of beter gezegd een principe waar ze vanuit gaan. Het is dan ook iets waar ze in geloven: ‘ik ben nieuwsgierig en luister.’

2) Open het gesprek
Ze nemen op een rustige manier de leiding, door het gesprek te openen. Hierdoor leiden zij  zodat zij hun gesprekspartner leiden door het gesprek.

3) Let op taal
Ze zijn alert op taal en woordkeuze. Met name in het begin gebruiken ze dezelfde woorden als hun gesprekspartner. In de loop van het gesprek voegen ze woorden toe en letten dan goed op of de ander bereid is het ‘woordje’ te gebruiken.

IVPEO zoekt kennis en deelt deze: Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. We schrijven artikelen die zowel de mens als de organisatie beïnvloeden op het gebied van overtuigingen, organisatiekunde en psychologie. We hopen je hiermee van dienst te zijn. Voor vragen en of opmerking, bel/mail ons gerust.