10 minuten voordat je gaat slapenIVPE/O zoekt kennis en deelt deze: Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. We schrijven artikelen die zowel de mens als de organisatie beïnvloeden op het gebied van overtuigingen, organisatiekunde en psychologie. We hopen je hiermee van dienst te zijn.

Vandaag: 10 minuten routine voor het slapen

Positieve affirmatie oftewel positieve zelfspraak helpt je om je richting te bepalen. Wie zegt wat hij wil worden, zet daarmee een stap in de richting, versterkt de overtuiging en het gedrag wat nodig is om te worden wat/wie je wilt zijn. Een affirmatie is dus een manier om je gedachten, zelfbeeld en je zelfvertrouwen te beïnvloeden. Wist je trouwens dat het wetenschappelijk is onderzocht en bewezen dat we iedere dag gemiddeld tussen de 60.000 en 80.000 gedachten denken. Daar zitten redelijk neutrale gedachten bij, positieve gedachten en – helaas – ook een heleboel belemmerende overtuigingen. En omdat de kwaliteit van onze gedachten maakt wie we zijn, hoe we ons voelen en gedragen is het dus van groot belang dat er zoveel mogelijk van die gedachten positief zijn.

Hoe?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. En zoals met alles een kwestie van doen. Ervaring maakt je beter.
1) 10 minuten voor je slapen mediteer hooguit 2 minuten (om te beginnen)
2) Dan noteer je je doelen wat je wilt bereiken en de daarbij behorende acties.

Drie voordelen

1) meer bewust wat je wil en door meditatie het moment neemt om hierop te reflecteren
2) Visualiseren van je doelen helpt je om het zichtbaar te maken; je ziet het voor je en sommige horen het
3) En in je slaap gaat je onbewuste ermee aan de slag

Wanneer je dagelijks doet, voor het slapen gaan, zal er verbindingen aangemaakt worden in je hersenen waardoor het een patroon gaat worden. En het noteren en het jezelf horen zeggen moet ervoor zorgen dat je erin gaat geloven, ernaar gaat gedragen en dus ook naar handelen.

“Never go to sleep without a request to your subconscious.”
   -Thomas Edison-

IVPE/O

IVPE/O zoekt kennis en deelt deze: Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. We schrijven artikelen die zowel de mens als de organisatie beïnvloeden op het gebied van overtuigingen, organisatiekunde en psychologie. We hopen je hiermee van dienst te zijn.